Snällt att jag får vara med dig Livet!

Jag älskar dig för det

Oväntad helg

Publicerad 2013-06-02 14:02:00 i Allmänt

Helgens aktivitet som vi sett fram emot i flera veckor bestod av en campingtur till Blue Mountains.Jag blev väldigt tagen av stället förra gången jag var där och ville absolut göra om det igen. Sist vi var där gick vi dagsturer, den spännande idén som ploppade upp i huvudet var självklart att åka dit med ett tält för att kunna komma ännu längre bort, få ett ännu mer spännande äventyr och få se ännu mer fina saker. Eftersom två andra tjejer var intresserade av min idé, eller iaf av att fara till blue mountains, började vi planera, leta utrustning och låna tält av grannen. 
 
I veckan blev en av tjejerna sjuk och sängliggandes, jag och Jenny beslöt oss för att genomföra vad vi planerat ändå. Vi kollade även upp vädret som inte såg lika strålande ut som önskat men som ändock såg helt okej ut. 
 
Alarmet ställdes på 05:30 lördag morgon och efter sista packningen var avklarad kom vi äntligen iväg vid 07.30 istället för 06:45 som tänkt.. När vi väl rullade iväg gick allt smidigt hela vägen till informationscentret där vi frågade om lite tips på tracks, kartor etc. Eftersom vi började inse att en vandring med all packning skulle bli alldeles för tung särskillt eftersom Jenny hade en liten rygga och jag en väldigt stor plus ett tält, så beslutade vi oss för att köra till en campingplats, slå upp tältet och sedan börja vandra.
 
Vi vandrade längelänge efter en väg, frågade en bil och ett café efter vägen till vårt tracks början, men när vi inte hade hittat början efter två timmars promenad så började vi inse att vi måste ha stannat på fel camping och att de vi frågade måste ha trott att vi åkte bil inte att vi gick. Vi liftade tillbaka till våran bil med en kvinna från området som förklarade att våra aningar stämde och packade sedan ihop allt för att köra till rätt camping som låg vid trackets början (som det såg ut på kartan). Vi klev på tracket kl 14 och innan vi var tillbaka var det kolsvart ute. Tur att pannlampan och nödfrukterna var nerpackade.
 
Vi satte upp tältet i mörkret, käkade en kall middag och gjorde oss sedan redo för natten, kl 20:15 var vi nerbäddade i varsinn sovsäck och John smög sakta in i tältet. kl 22 vaknade vi av regnet och sedan spöregnade det hela natten, hela morgonen och hela dagen efter. Vi vaknade hyffsat torra eller rätt blöta och det kändes tungt att leta reda på dagens track. Vi beslöt oss ändå för att det var överkomligt att vara blöt i 2,5 timmar om vi redan lagt ner all denna möda på helgen, så vi vandrade "Grand Cannyon" vilket vi var mycket nöjdare med än promenaden dagen innan trots allt regn.
 
 
Vi hittade en kul men äcklig hängbro, kändes som att den skulle tippa när vi gick på den..
 
 
Vädret bjöd oss på en lite kortare utsikt än förväntat, dock fint ändå.
 
 
Vi var rätt mycket blötare på dag nr 2, men vi gick ett bra mycket finare, grönare och fuktigare track då också. Tillhör man den delen av befolkningen som älskar blöt lövskog så gör man. Då är Blue Mountains = <3
 
 
Vi fann några skydd mot regnet på vår vandring. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Moa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela