Snällt att jag får vara med dig Livet!

Jag älskar dig för det

Resan har börjat!

Publicerad 2012-12-16 12:11:18 i Allmänt

Äntligen har jag kommit bort från Sydney, blåsten och ett äckligt hostellrum för att istället hittat till värmen, resekamrater och och finare ställen. I Tisdags var det dags för en flygtur igen, mitt leende växte och växte längs turen när jag såg hur solen strålade och hur fint landskapet uppe i norra Australien var, det var helt klart lätt värt tre timmar till med ont i benen och rastlöshet i själen! Jag möttes upp av glada Manne, Magda och Peter och nylagad mat för att sedan packa iväg sig igen mot Magnetic Island, en ö som föll mig rätt perfekt i smaken där vi har semestrat oss i en vecka nu. Solat, badat, blivit mindre jetlaggad, tränat, vandrat, ätit, sett lite djur, sett fina omgivningar lärt kännas bättre och sånt man brukar syssla med när man har semester. Det enda som möjligen saknades på listan var kanske att dyk, vädret i vattnet har tyvärr inte varit lika bra som det på land. Nu har vi återvänt till fastlandet och staden Townsville för att under några dagar se vad denna stad har att erbjuda. 
 
 
Detta var på mitt första hostell i Sydney. I den diskhon bor det mer än man kan tro och denna bild gör stället mer än rättvist
 
!
 
 
 
Min ac var rätt varm och ljudlig..
 
 
 Det här är mina fina resekamrater, utsikten var också rätt fin.
 
 
 
Där solen bor är det viktigt att smörja! Solskyddsdunken alltid är med för insmorning morgon, kväll och cirka fem gånger där emellan.
 
 
 
För att få fram julkänslorna på bästa möjliga sätt i detta land så byggde vi en sandman!
 
 
Det bjuds på god mat varje dag, om än lite sammasmaklig ibland. budget är både gott och mättande
 
 
Man får även smaka på utomjordiska kombinationer här, vår sista måltid på ön bestod av det som fanns kvar. Det sista av fem kilo morötter tillsammans med kikärtor och bönor med smak av curry. Bekvämligheter i köksutrustning sådant som tallrikar och bestick fanns inte att tillgå just idag.
 
 
Att tälta är också ett roligt budgetalternativ i detta land. Komforten är lite hårdare och ibland varmare och ljudligare (fågelsången är inte skön här) än normalt men helt okej. Ett plus är att man får träffa wallabys och nattdjur utanför tältet, de är trevliga. 
 
 
Min favoritfrukt växer i buskar här, det kan jag tycka är lite orättvist i jämförelse hur det är i Sverige.

Det är långt till andra sidan jorden

Publicerad 2012-12-10 10:50:59 i Allmänt

Nu har jag färdats alldelens för långt! Och för första gången varit ute i alldeles för god tid.. Min resa började hemma i ramsele kl 05:30, därifrån åkte jag mamma och pappa busse ner till sundsvall för avgång med tåg kl 08:00. Efter ett hejdå till mamma och pappa så satte jag mig på tåget mot arlanda. Eftersom tåget för första gången i mitt liv var i exakt rätt utlovad tid så hade jag rätt många timmar att fördriva på fina arlanda, hela 6 timmar faktiskt. De var sköna, gjorde en liksom trött innan man ens hade börjat resa på riktigt..
 
Första flygningen till bryssel tog inte lång tid, det tog nästan längre tid att gå till rätt gate efter jag landat för att flygplatsen var så sjukt stor!! har aldrig varit med om en längre flygplats, dock skönt att få röra på benen lite! 
 
Andra flygningen var mot destination Abu Dhabi vilket tog 6 timmar, efter två timmar trodde jag att jag skulle dö och aldrig komma fram, sedan somnade jag så jag kom fram ändå.I Abu Dhabi var de sena så väntan i mellanlandningen som skulle vara tre timmar blev till fyra. Det var dock inte jätte mycket jämfört med de 14 återstående flygtimmarna. 
 
Efter tre timmar på planet var jag nu helt säker på att jag skulle dö, sjukt ont gjorde det i benen och ungefär överallt annanstans också.Tre filmer, två måltider, några timmars sovande (alldeles för få), några gånger kissande, några gångers sudoku/tetris spelande, många gånger tittandes på återstående flygtid och x antal tummrullande senare levde jag ändå och det var äntligen dags att gå ner för landning, Jag har nu landat i AUSTRALIEN och var inte tvungen att sätta mig på vändande flyg!
 
En halvtimme i taxi, med en taxigubbe som snackade sjukt mycket och konstig engelska, tog mig till mitt sunkiga Hostell där jag till största del har spenderat min tid sovandes. Nej, inte på en fin strand eller vid en sval pool, i en sunkig säng utan luft eller ac, eftersom det är kallt stormigt och på gränsen till regningt ute. 
 
Imorgon är det dags för en härlig flygtur igen för då ska jag upp till Townsville där det är 30 grader och soooool!!! :DDD
 
PS: Jag är redan less på alla som pratar engelska med mig, jag fattar inte vad ni säger och jag kan inte svara er!
 
-kan inte ladda upp mina fina bilder, men de kommer så småningom-1
 

En festlig hejdåhelg i Umeå

Publicerad 2012-12-06 17:46:33 i Allmänt

De är verkligen ledsna över att jag ska åka snart, de gråter nästan
de är verkligen ledsna allihopa..
Syrran blev dock glad när hon märkte att vi kom ihåg hennes födelsedag!
Men paj fick hon allt vara med och baka själv!
Lite glad blev också bobbo när han över en cola kom på att jag faktiskt kommer vara borta ett tag.
Här kalasas det också för fullt tydligen..
Sista bliden får bli ett smakprov på min nyinköpta turistsandal som skall slitas väl från och med imorgon, syrrans muskulösa ben syns även på bilden om ni undrar vad det är.

Om

Min profilbild

Moa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela