Snällt att jag får vara med dig Livet!

Jag älskar dig för det

En kort månad = en rolig månad

Publicerad 2013-05-01 05:19:31 i Allmänt

Hej igen! Nu har jag vinkat av manne som snart är hemma i Sverige igen efter en hel månad här hos mig. Nu har jag alltså också just fått tid till att börja skriva vad jag gör här igen också. Vi har haft fem fulla helger och fyra fulla veckor som innehållit några av mitt livs mest minnesvärda upplevelser. Första helgens innehåll var födelsedagsfirande. Så för att fira in mannes 24år här på jorden åkte vi på en skeppscruise i darling harbour vilken skulle innehålla en delicious dinner och fria drinkar. Allt var toppen med fint väder fin solnedgång fin hamn och fin stad men middagen var mer som en cocktail bestående av en minipaj följd av en friterad räka följd av en bit bläckfisk osv.. speciellt men lite spännande. Veckan fortsatte med lite jobb och utflykter och till kommande helg var hela resegänget åter samlat i Sydney, jag, manne, magda och Peter! Efter en lunch hos mig åkte vi 5h norrut för att göra ett hajdyk och ett grottdyk uppe vid west rocks. Ett riktigt bra dyk där vi fick se mycket Grey nurse sharks, sand sharks och en fantastisk grotta fylld med humrar några sandhajar, en jättestor sköldpadda och ett luftutrymme där vi kunde ta av oss utrustningen och andas som vanligt. Det enda som inte var med oss under dyket var fint väder, det spöregnade ovan ytan men det gjorde bara att det var mycket skönare att få hoppa ner i det varma vattnet och att vi blev blöta på land också såklart.  
En trevlig sista återförening med gänget innan de alla skulle börja åka hem till den älskade svenska sommaren! 
 
Kommande vecka fortsatte med diverse dagsaktiviteter, vi var i en jättefin nationalpark nära där jag bor och kikade, vi har träffat mannes brandmanskompisar som bor här i sydney, träffat magda för sol och bad på manly, haft hejdåmiddag tillsammans med peter i hamnen och planerat en massa inför min och mannes resa upp till Darwin. Eftersom jag blev ledig en vecka under tjejornas skollov så kändes det kul att ta chansen att göra ännu en liten resa och Darwin kändes som något som var helt annorlunda mot östkusten. Resan började med flygresan på fem timmar vilket egentligen är otroligt att vi fortfarande var kvar i samma land efteråt. Det är också otroligt att klimatet kan vara så mycket varmare där uppe gentemot sydney, man märkte verkligen att man rest från ett subtropiskt klimat till ett tropiskt. Det var slutet på regnperioden där uppe så vi oroade oss lite  för åska och cykloner och sånt innan vi kom dit men vädret var strålande genom hela resan. Vi landade på natten så sov några timmar på ett hostel för att vara pigga innan vi skulle åka och hämta upp våran campervan. Det var en riktigt fin bil med kök, kyl och diverse andra bra saker. Den har nu sedan tagit oss runt till tre olika nationalparker i åtta dagar som varit otroligt fina. Vi har gått en massa olika traks, sett massa abourginsk konst på klippor, gått till fina vattenfall, sett krokodiler och badat mycket. Det finns så otroligt fina platser här i Australien! Här har jag också sett väldigt mycket djur såsom storastora spindlar jättemycket denguemygg, flugor i uppsjö och andra kryp. Även brännmygg eller "sveen" som krupit in genom fönstren när man på något sätt försökt att lufta den otroligt varma bilen om nätterna fanns det gott om. Har vaknat en eller två gånger varje natt när man måste ut för att andas eller spreja insektsmedel för att inte bli uppäten. En lite påfrestande resa om nätterna men det hann glömmas bort under varje dag till nästa! Krypen (som verkligen kröp på en hela dagarna) skulle fortfarande inte stoppa mig från att göra om dettta om jag fick chansen.
 
När vi kom hem till Sydney hade vi nästan en full vecka med barnen eftersom det fortfarande var lov. Vi hade planerat rätt mycket roliga saker att göra med dem men planerna blev lite ändrade då föräldrarna också hade planerat en del. Vi var på bio, lekte med grannen och skjutsade dem på gymnastics så att vi hann vara på stranden lite också. På torsdagen var det en röd dag så föräldrarna var hemma och vi var lediga, men det var också sista kvällen här hemma innan manne skulle åka hem, så eftersom familjen inte hade några planer så bjöd vi på en trerättersmiddag. Den var mycket uppskattad, om än lite stressig för oss att göra som sölat bort en del av dagen inne i stan. I slutändan blev det iaf en riktigt trevlig och god middag med skagenröra, beefburgers och glassfest!
 
Sista helgen, alltså denna helg spenderade vi i blue mountains bara två timmar från sydney och som återigen är ett av de finaste ställena jag har sett. Klimatet var mycket kallare här än på vår tidigare trekingresa i Darwin. Här gick vi runt i långbyxor på dagarna och frös under en filt om nätterna på hostelet, men solen var uppe under dagarna så när man gick var temperaturen kanske bara behagligare än i Darwin. Här såg vi också fina vattenfall, fin blöt lövskog, vackra klippor och otrolig fin utsikt från toppen av berg. Det blev riktigt mycket gå under dagarna och benen har än inte slutat verka.
 
Att en månad kunde gå så snabbt är fortfarande något jag inte riktigt förstår, men jag kan nu också bekräfta att tiden går snabbt när man har kul och det är nog inte många månader i mitt liv som jag fått såhär många upplevelser. Det var ett tråkigt hejdå och jag har svårt att tro att mina tre återstående månader kommer att gå lika snabbt som allt dethär men som tur är finns det fortfarande kvar några delar att upptäcka av Australien. 
 
Firar in födelsedagshelgen på ett gammalt skepp i hamnen.
 
Efter ett lyckat dyk när vi alla är samlade igen (magda är bakom kameran..)
 
Hann med lite trädgårdsarbete och gjejor emellanåt. Manne måste börja tänka på träning om han ska klara av att jobba som brandmann i sommar, tycker det ser lite svagt ut.. 
 
Fin nationalparkslookout inte långt från hem, gick ner till vattnet och fick en hel strand att bada vid alldeles själv.
 
Ett gott hejdåfirande för peter på Lindts mmmmmmmmmmmmm (mitt ser dock lite godare ut..)
 
Nu börjar campinglivet, såhär första dagen är vi lite ovan med vår utrustning men ni ska veta vilka rutinerade campare vi numera är! 
 
 
Vi promenerade till ett jättefint vattenhål, där blev det en bolognaise lunch och lite bad tillsammans med sötvattenskrokodilerna, som tur var var de snälla idag.
 
Riktigt fin lookout som man tyvärr inte riktigt kunde fånga på bild men det var ett riktigt häfitigt ställe
 
Campinglivet fortsätter, här fylls vattnet i bilen på
 
Fint ställe ovanför vårt första vattenfall där vi kunde bada, liite läskigt eftersom det faktiskt lever sltvattenskrokodiler i dessa områden men andra badade och det skulle vara "pretty much safe"..
 
God campingmiddag med grillad korv, pumpa, morot, BBQ SÅS OCH KALL DRYCK
 
Vandrade flera timmar längs en finfinfin flod för att sedan komma till ett vattenfall
 
Kul vattenfall där man kunde hoppa från klipporna, jag tyckte det var ett bra ställe för att det fanns inte så höga klippor också där man inte behövde riskera sitt liv när man klättrade upp på dem (nån hoppar från mitt hoppställe...)
 
Det var som sagt rätt varmt i bilen, han är alltså INTE nydushad utann han är svettig av att vara i bilen.. Jag önskar att man kunde se allt svett som rann på denhär bilden men ser iaf lite
 
Vattenfall bredvid campingen dit vi tog en morgonpromenad, man blir trött av att sova i bil.
 
Mera campingliv, här laddar vi upp elen
 
 
 Hittade ännu ett vattenhål där det såklart fanns ett perfekt träd att hoppa från.
 
Fanns öven en fors som är kul men ond att åka i
 
Gick vidare till ett annat vattenfall där man (manne) kunde hoppa från
 
Synd att jag var så nervös annars hade ni kunnat se hur fint det var på bilden innan
 

Lämpligt vattenfall för oss båda att leka i!
 
Living on the edge, det var riktigt högt detdär
 
DETHÄR är den absolut största krokodilen jag någonsinn har sett, han var 6 meter lång och fet som satan. Vi såg också andra krokodiler på vår båttur..
 
Varmare kläder?? Nu är vi i Blue Mountains
 
Fin utsikt...
 
...efter lite vandring och klättring..
 
Men då var det riktigt fin också
 
Blue mountains bjuder på ännu mera klättring
 
Och ännu mera utsikt och till och med lite värme som det verkar för där har allt brallorna åkt av också
 
Vi kom inte riktigt hem innan mörkt som de rekomenderar men det var ju riktigt fint då också och ni ska veta att vi hade en levande experienced navigator med oss i vår grupp..
 
Nästa dag bjöd också på fina promenader
 
Och fina vyer
 
Blev bjuden på en sjukt good middag sista kvällen i sydney alltså sjukt god med grillat fläsk goda pärer (svårt att hitta här) bearnaise och diverse grönsaker. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Moa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela