Snällt att jag får vara med dig Livet!

Jag älskar dig för det

Göra stan på mannevis

Publicerad 2013-02-27 06:31:53 i Allmänt

Uppe i brisbaine kom vi till den insikten att mitt "göra stan" inte riiktigt var detsamma som mannes "göra stan". I min mening handlade det mer om att gå ut på stan, kolla affärer, kanske shoppa om man vill och ta en fika på ett utecafé, medans det i hans mening handlade om att kolla på botanic gardens, se art gallery och vandra beach stråket. Inte tokigt det heller bara ett annorlunda sätt att göra stan på.

Idag har jag därför efter nästan 4 veckor i sydney äntligen turistat mig ner till oprahuset för att få se det på nära håll, det var riktigt fint och riktigt stort. Efter oprahuset tagit mig med storm vandrade jag vidare till botanic garden vilken i min mening var mycket mer slående än den uppe i Brisbane. Kanske berodde det på att jag då berett mig på fashion men fick buskar och att jag nu berett mig på buskar men faktiskt fick en riktigt fin garden. Den var verkligen fin och det var skönt att vandra runt där bredvid havet en sådan här solig dag. Jag lade mig och vilade i skuggan ett tag för att riktigt njuta av att vara i ett soligt land och samtidigt ha fritid, det var inte alls dumt och en fin dag någon gång ska jag åka in till stan bara för att få lägga mig i botanska garden och sova!
Ha det gott!

 
Fint hus!
 
 
Ute och turistar
 
 
Fint och mysigt att ha en sådan trädgård mitt inne i stan
 
 
Sträkte på mig under vistelsen idag, taket är ju faktiskkt swedish Höganäs

Kul att städa med nya monstermunnstycket

Publicerad 2013-02-26 04:30:00 i Allmänt

Ni tror att jag har ett slött jobb.. ja men det var ju exakt det jag skaffade mig!
 
Jag kliver upp 7 måndag till fredag och börjar med att väcka tjejorna, sedan äter vi frukost, jag fixar lunchlådor och ser till så att de gör allt som de ska göra. kl 08:30 börjar vandringen ner till skolbussen, det är inte alls särskillt långt. När jag sett att de sitter på bussen och vinkat dem hejdå så går jag åter hem och är hemma kl 09:00. Då får man se vad dagen har att erbjuda, kanske en shoppingrunda, flanering på stan, fara till havet och sola, träna på gym eller i parken eller kanske bara ta det lugnt och läsa en bok här hemma. Jag har absolut gott om tid innan det är dags för att hämta tjejerna igen, och det absolut bästa är att jag har hunnit göra mig iordning samtidigt som de gjort det så aktiviteteno kan börja på en gång. Vid 15:40 börjar jag gå hemmifrån för att hämta upp tjejerna igen. Då är det dags för afternoon tea eller "fika" och läxläsning, efter det hittar vi på någon förhoppningsvis rolig aktivitet fram till att vi äter middag med familjen kl 18:30. Tisdag och torsdag har jag mina matdagar så då är det jag som förbereder middag medans tjejerna roar sig med varandra. 
 
En dag i veckan brukar jag däremot avvara till att städa istället för att roa mig när barnen är på skolan, då damsugar jag hela huset, ångskurar nedervåningen, städar kök osv. Ser till så att det ser snyggt ut. Tvätt tvättar jag, hänger och viker lite sporadiskt, precis som man gör när man lever och tvättar sin egna tvätt. Det kan inte vara allt för lät att vara hemmafru, men man kan fortfarande inte riktigt se det som ett jobb, man har det jäkligt bra om man jobbar 5 timmar om dagen med sådant som de flesta mammor gör utanför sitt jobb. 
 
Idag hade jag en extra rolig städdag eftersom jag provade det nyinköpta munnstycket, det lät som en gräsklippare plus en damsugare och jag började fundera på om det verkligen var så smart att bruka detta barfota eller om jag egentligen skulle behöva något stålhätteaktigt på fötterna.. Det var sjukt bra i alla fall och det ligger inte ett skräp kvar på mattan längre! Ett redskap som jag däremot inte kommer så bra överenns med än är ångmasknen som i detta hem har ersatt den traditionella skurhinken och skurkäppen eftersom inte parketten ska bli för blöt. Den blir knabbt fuktig, den blir heller knabbt ren, munnstycket är riktigt litet, man måste gnugga samma ställe sjukt många gånger om man ska se någon skillnad och det är riktigt riktigt trögt att gnugga med dendär saken. Aja, I guess we´re in the 2013 nu..
 
 
Bra grej
Dålig sak

Regnet kan själv ställas in

Publicerad 2013-02-25 23:18:06 i Allmänt

I Fredags var planen att åka ut till Bondi för att gå ett fint beachtrack mellan bondi och coogee med några andra au pair tjejer. Egentligen jobbar jag på fredagar också men min snälla host mamma hade ordnat så att hon kunde lämna och hämta barnen idag. Jag packade därför väskan kl 06.30 för att tidigt vara redo att sätta mig i bilen så jag skulle hinna möta upp de andra där ute vid kusten. Just när jag är färdigpackad och redo att åka får jag ett sms om att det är regn och att vi borde gå någon finare dag. Hela grejen som var ungefär världens största grej att fixa blev alltså inställt på grund av några regnskurar.. Såhär bortskämd med vädret är man då inte i sverige, där firar man midsommar även om den innehåller snöblandat.
 
Så idag tog jag istället bilen till en grannförort för att käka lunch med några andra, hade ingen aning om vart jag skulle egentligen men jag chansade några gånger och körde fel rätt många gånger innan jag äntligen kom fram. Något som däremot var trevligt under min stadskörning var att så många andra bilar tutade och hejade på mig, jag måste verkligen se trevlig ut, vilket värmer.
 
Bilder på några andra stigar som blivit trampade på av oss här i australien
 
Regnskogsvandring på Fraser Island, det var en sjukt fin liten led
 En längs havet vandring som var fin.
Gick förbi Byron bays kända fyr
Glass house mountains är bland de finaste ställena jag har varit på, det var fina berg överallt.
Påväg till berget som vi sedan besteg, det blev lite mer avancerad klättring än vi väntat oss men det var kul. Vår "led" är det ljusa på berget
Uppförs
uppe
Ser ni vad jag såg?? Det är två fria kängrusar som stod och kollade på oss! 
Ute med barnen på promenix

På kortsemester i Gerringong

Publicerad 2013-02-17 12:44:00 i Allmänt

I helgen har jag och familjen varit på semester i södra sydney tillsammans med Julies (mamma) bror, respektive och två barn. När vi var påväg kändes det som att vi skulle ut till en liten stuga ute på landet vid kusten. När vi kom fram insåg jag att vi var i ett jättefint nybyggt hus i en mindre stad med fina vyer längs med kusten. Att mina förväntninga inte riktigt stämde överens med sanningen gjorde mig inte så mycket denna gång. Stränderna och vyerna är riktigt annorlunda här i södra sydney mot vad de är vid östkusten där jag rest tidigare. Det var som ett fint kull landskap med mycket åkrar och kossor ooch längs stränderna är det branta klippor, påminde mig lite om hemma faktidkt och scottland inte för att jag varit där men.. 
 
Vi har drukit vin, käkat ost och kex, legat på stranden vilken första dagen var alldeles för kall för min smak men andra dagen alldeles utmärkt för att bättra på brännan som bleknat lite under vistelsen här i sydney. I druckit vin ingår kanske också att åka på vingård och delta i vinprovning. Vinerna var dock alldeles för äckliga för min smak när jag inte ens dricker vin i vanliga fall. De röda oak vinerna vi smakade på var faktiskt bland det värsta jag någonsin druckit. Om cidrarna som man beställer här smakar som vin så smakade dessa viner som whisky... Kan inte anse mig som någon större whiskydrickare än heller, för det tror jag det skulle krävas ett könsbyte och några fler passerade födelsedagar.
 
Det har varit en skön semesterhelg och nu är vi alla hela och hemma igen. Hemma hos ett aldeles nyanlänt internet som hittils verkar fungera bra, hoppas det ska fortsätta så!
 
Damerna är ute på vinprovning
I bakgrunden kan ni skymta min bästa vän, slaskhinken
Här är lite av vyerna, ser ut som faxälven i ramsele där nere
Såhär glad är papporna när barnen leker med varandra. 

Glad alla hjärtans dag mina hjärtan

Publicerad 2013-02-14 12:24:00 i Allmänt

Efter mitt förra försök att lägga upp ett blogginlägg som slutade i att internet och inlägg försvan helt när jag publicerade så har lusten varit lite borttappad. Men sådant tänker man inte på när det är alla hjärtans dag så jag ska därför ge detta ett nytt försök.

 

En kort resume från förra inlägget som inte går att läsa är att jag anlänt till mitt nya hem här i sydney, jag har kört bil på fel sida vägen (alltså den vänstra) villket var rätt svårt och farligt eftersom vindrutetorkarna alltid åkte på när jag skulle blinka, jag har lekt med barn, lärt mig rutinerna i en annan familj och nu har också en fettisdag, en alla hjärtans dag, vandring till skolbussen varje morgon och ett besök av manne gått förbi.

 

Det är underbart skönt att packa upp väskan i sitt egna rum efter två månaders resande som bestått till väldigt stor del av att packa och packa upp väskan, att tvätta och torka kläder på något vis, att handla och laga mat i nya kök nästan varannan dag och att konka på gitarr, tung väska på ryggen, tung väska på magen och matkassar i händerna.. Det är helt enkelt skönt att ha någonstans att bo där det finns en tvättmaskin, tvättlinor, kyl med mat i, spis man kan koka på och rena bestick som man kan äta med. Det är konstigt hur känslan av att bo i ett hus plötsligt kan bli väldigt viktig efter bara två månader utan hus. 

 

Pappan i  familjen jag bor hos är svensk, mamman har bott i sverige så hon pratar svenska, den äldsta som är tio år pratar nästan flytande svenska och den yngsta som är sju pratar bara engelska vilket är bra för mitt språkutvecklande. jag jobbar två timmar på morgonen och tre timmar på eftermiddagen och det är sjukt skönt att ha hela dagarna lediga så man kan göra olika saker. Det är rätt lång in till stan med tåg men idag var jag in för att göra lite snabba ärenden. Det som stog på listan vara att reparera mannes SD-kort innehållande alla bilder från hans resa, med mig hem hade jag även en hatt (vilket är ett måste för tillräckligt skydd mot solen enligt alla australiensare) ett par byxor och en tröja. Lite presenter måste man väl ändå kunna unna sig på självaste alla hjärtannes dagen!

 

Jag har fått världens finaste nalle av världens finaste kille, jag har också fått en fin ros av min fina värdfamilj 
 
Semlorna blir nästan lika goda här med torrjäst och hemmagjord mandelmassa som hemma. De är dock svårare och mer tidskrävande att baka på det viset! 
 
Semmelkalas!
 
Det har varit skönt med en lekavbytare i veckan, det kan bli rätt krävande att vara lekledare dygnet runt. han blev snabbt en favorit hos tjejerna och jag vet inte hur jag ska kunna överträffa detta igen. 
 
Här är mitt rum
 
Och här är ett av våra tvättprojekt som vi precis har flyttat från skuggsidan till solsidan som jag numera kommer slippa.

Om

Min profilbild

Moa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela