Snällt att jag får vara med dig Livet!

Jag älskar dig för det

En blandning av sol och regn

Publicerad 2013-01-28 11:31:15 i Allmänt

Jag har rest ett tag nu, fast det har varit så fullt upp att tiden verkligen gått undan. Nu är det faktiskt bara några dagar kvar tills jag ska åka ner till Sydney och börja jobba som Au Pair, aldrig hade jag väl kunnat se mig själv som en au pair men det känns spännande samtidigt som det är lite läskigt också. Jag ska faktiskt flytta in i en helt annan familj i ett halvår, tillsammans med dem ska jag bo, leva, äta och bajsa. Jag ska jobba och jag ska vara vänner. Jag tror att det kommer gå riktigt bra och bli riktigt kul, det är bara själva tanken som är lite konstig. 
 
 
När jag fick veta vilket datum jag skulle börja jobba var det dags att göra en hållbar plan för hur resrsutten skulle fortsätta. Till sydney var det helt klart en liten bit kvar.. Vi bestämde oss för att stanna till på några fler ställen som vi ville se, men sedan ville vi stanna ett litet längre tag på samma ställe för att slippa att en massa dagar går åt till bussåkande, hostelbokande, packande, handlande etc etc. Vi har nu därför stannat till i en hel och lugn vecka i Byron Bay där vi bara semestrar.
 
Som de som kollat på nyheterna redan vet så har det varit rätt mycket stora bränder i Australien ett tag, vi har dock inte brunnit utan bara sett någon brand på håll, men hettan har verkligen slagit till på riktigt. Bara strax innan vi anlände hit har det varit så varmt att man dragit sig lite (till och med rätt mycket) för att gå ut i solen och värmen, ac har varit det bästa man vetat och vissa dygn som vi bodde utan ac kändes det som att man aldrig skulle kunna bli avkyld igen. Det kändes ungefär precis som att man var en kräfta som helt plötligt efter sitt lugna liv i en sval älv stoppas i en dillgrytan för att kokas.
 
Vad som däremot hände när vi anlände till vårt semesterställe var att vi möttes av ett monsunregn som aldrig verkar vilja sluta. Det regnar så mycket att man knappt kan gå ut och det blåser fler sekundmeter än vad Melissa får uppleva i Umeå på ett helt år.Jag är dock glad att vi lyxat till det hela med att hyra en egen liten lägenhet eller stuga med veranda där vi kan äta istället för att dela dorm på ett hostel med massa andra människor.
 
Idag har vi haft myskväll hela dagen, vi har haft tacomiddag, spelat gitarr och sjungit, kollat på nyheter, ätit vattenmelon, sovit, dippat morötter och gurka, fått strömavbrott som lett till tändA ljus. Det kan vara rätt skönt med oväder ibland.
 
 
 
Regnet gav sig för ett tag så kameran kunde följa med ut men då hade visst vattenpölen som varit en mindre översvämmning gett sig rätt rejält. Manne är dock fortfarande lite orolig för att regnet ska komma och ta han..
 
 
 
Något som slog oss båda när vi kom in i vårt krypin var att det saknades en spis i köket.. Vi har därför fått lärt oss hur man lagar mat genom att endast använda en microvågsugn. Här ser ni en mycket fin helt microgjord pumpaomelett som exempel. Fler gourmeträtter har och kommer att lagas!
 
 

Känns det rätt så gör det!!

Publicerad 2013-01-27 03:41:24 i Allmänt


Trots att årets jul var den konstigaste på länge på grund av ändring av vissa traditioner såsom väder, familj på olika ställen, andra datum osv så fick jag den bästa julklappen någonsin av min familj och mig. Det krävdes några timmar i en musikaffär men det var det värt, för när man hittat rätt så är det verkligen rätt. Det var omöjligt att släppa just denhär gitarren när den gav mig ungefär samma känsla som när jag slutade spela på min nylonsträngade gamla skolgitarr som jag fick när jag gick i trean och började spela på en ny och fin stålsträngad gitarr. Fingrarna liksom kliar när man inte kan spela och själen är inte riktigt lugn fast man inte förstår vad det är, man måste spela på den helt enkelt. Den har lyckats förgylla många dagar just genom att man kan spela på den och även för att man får bära runt på den tillsammans med all annan packning när man reser längs hela Australien. Så snäll han är mot mig!

 

Här är lite bilder från julen som lugnt spenderades i ett eget hus i Rockhampton med god mat och goda vänner!

 
I år var det barnen som stog helt och fullt för matlagningen, släng dig i väggen morsan!
 
 
Det är kul att vara de som står i köket ibland.
 
 
lagalaga
 
 
Julfrukosten var helt utomjordisk med risgrynsgröt gjord på ris som huvudrätt, självklart fanns det även skinkmackor att tillgå!
 
 
Det spelades en hel del seriös poker under veckan
 
 
 
 
 
ett gott resultat!

Och resan har sannerligen fortsatt...

Publicerad 2013-01-17 05:05:14 i Allmänt

..i form av flera olika äventyr som tex att, ta dyk certifikat, köra bil på frazer island, segla i whitsundays, gå på zoo, dyka med hajar, fira jul och nyår i ett väldigt soligt land, träffa oscar och lisa, vara på väg ut i skogen för att campa osv. 
 
Så låt mig då berätta om det först nämnda och samtidigt mycket udda äventyret som gjort sen vi sist sågs. 
 

Efter nyår gjorde jag och manne en liten avstickare från gruppen för att trotsa alla mina dykrädslor, som trängt sig på efter ett nära drunknande i Norge där mitt första dykcertifikat utfärdades för ca två år sedan, och äntligen istället avancera inom dykning. Vi hittade till Bundaberg vilket var det ställe som just då låg närmast till hands för att ta dykarcertifikat. Bundaberg skulle kunna gå att likna med Ramsele på det viset att det var ett ställe som man mest troligt inte hittar till i onödan, men det var helt klart en mer tätbefolkad stad än vad jag någonsin skulle kunna kalla Ramsele. Dykursen startade redan samma dag som vi anlände och allt vi visste i förväg var att det var en väl strukturerad kurs med upphämtning vid bussen, boende genom kursen och mina fem dyk skulle göras under tre dagar. Allt detta stämde som utlovat om än inte riktigt som man själv hade tänkt sig det.


Vi blev upplockade vid bussen av en jeep som snart stannade till vid ett torpliknande hus vilket skulle bli vårt boende för några dagar framöver. Vi konkade därför in oss själva tillsammans med alla grejor i huset som redan var bebott på sina ställen. Något som kunde fastställas under dessa tre dagar var att det blir riktigt varmt i ett hus där man inte installerat någon ac.


När kursstarten väl var ett faktum så kändes det kul att börja dyka lite igen, det är en rätt bra sysselsättning om man befinner sig i Australien. Första dyket som var ett navigeringsdyk gjordes från stenar i vågor och med en sikt på ungefär två meter, det var inte riktigt som man tänker sig ett dyk här, men det höjde iaf ribban på navigeringen. Något annat som också höjde ribban en aning var att vi åt frukost klockan 6 på morgonen innan vi hoppade på bussen och var inte klara med dyken förrän klockan 15 på eftermiddagen, vi hade alltså inte kommit över minsta lilla matbit mellan dessa klockslag. Den kommande middagen smakade gott vill jag lova!


Andra dagen var det dags för att åka ut på tur. Vi åkte dryga timmen för att hoppa på en båt som skulle ta oss ut till Lady Musgrave. Jag har aldrig kännt av sjösjuka förut men då har jag heller aldrig kännt av ett vågigt hav heller.. Väl ute på havet så kittlades det inne i magen för varje våg och efter ett tag var det inte lika roligt som att gå runt på Grönalund längre, man hade inte valet att inte åka med i karusellerna på dethär stället. Men väl framme så var det ändå värt båtresan, där ute fick jag två riktigt fina dyk med koraller, stingrockor, fiskar, bra sikt och en liten haj. Det enda konstiga med dessa dyk var att mitt djupdyk som ska vara på 30 meters djup var på 21 meter och driftdyket som vi gjorde hade jag redan gjort dagen innan. Jag tror inte att dyinstruktörerna visste om att jag och en till gjorde advanced kursen och jag fick heller inte mer genomgång än de andra som redan var certifierade.


Hursomhelst så lämnade jag bundaberg några dagar senare med ett dykcertifikat i min hand som jag förhoppningsvis kommer att få mycket användning för och med en upplevelse som jag inte hade velat vara utan. Peace

 

Manne som väntat uppe på land utan solkräm eller mat hela dagen, det resulterade i att han blev solbränd och hungrig.

Dykgruppen bestod av en ledare och två elever. 

 
Alldeles för trött och hungrig för att snart gå ner och göra ett andra dyk..
 
 
Det blev en mycket god middag på kvällsten! 

Julposten har anlänt!!

Publicerad 2013-01-15 11:40:01 i Allmänt

Idag (idag är igår eftersom det finns lite problem med uppladdning osv i dethär landet) har jag hämtat post från två av mina finaste och blekaste vänner i fjärran land! Inte kunde man väl tänka sig att ett brev kunde ta sig ända från Jukkasjärvi hit till mig i julklapp, tomten har jobbat bra iår vill jag lova! Nu kom det dock inte riktigt till jul men det var min bästa januaripresent som jag någonsin fått! Tack <3 :DD

Idag har varit just lite utav en göra ärenden dag, vilket faktiskt kan vara, förutom nödvändigt, skönt att klämma in mitt i mellan alla aktiviteter ibland. När de flesta ärendena var avklarade tänkte vi att det kunde vara kul att gå en lite finare vandringsled hem från stada, därför gick vi nästan två timmar på en led med utsikt mot havet. Det var en bra promenad särskilt eftersom jag fick se en koala. Det måste helt klart vara ett av världens sötaste och sömnigaste djur som lyckades göra mer av min dag än den redan var!

Det kom fram tillslut! :DD

Vi är ute på vandringsled

Myskoalan sitter och snusar i trädet

Om

Min profilbild

Moa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela