Snällt att jag får vara med dig Livet!

Jag älskar dig för det

41 dagar

Publicerad 2013-06-17 13:50:18 i Allmänt

Dagarna till hemresedatum börjar snabbt bli färre och helgerna som jag har kvar här i Sydney räcker knabbt till. Redan nästa helg åker jag till Cook Islands i två veckors tid, efter det jobbar jag två veckor och sedan sitter jag på detdär sköna planet i 27 timmar. 
 
I helgen var det whale watching som stod på schemat. Under vintermånaderna så vandrar valarna tillsammans med deras kalvar längs kusten här utanför Sydney, har man tur kan man se dem från land men vi ville åka ut med en båt för att titta på dem. Tyvärr kan jag inte berätta hur det vara att se en sån eftersom det blev inställt trots asbraa väder.. Nått var fel med havet så nu får vi vänta till nästa helg istället.
 
Helgen startade ändå bra i fredags med temys på världes godaste tebutik under dagen och fortsatte sedan in mot stan på kvällen där vi skulle gå på en fri danslektion, det var informationen som jag fått åtminstonne. I själva verket var det en salsalektion på en pub tillsammans med både proffs och nybörjare, sjukt kul faktiskt och kul att få öva sina nya färdigheter när det senare släcktes ner och blev öppet dansgolv och bar med endast salsamusik i högtalarna. Haha. 
 
Lördagen var lite oplanerad men under morgonkvisten bestämdes det att vi skulle gå någon av Sydneys vackra costal walks. Tiden drog iväg och det hela slutade med att jag och en annan tjej själva började gå från stan mot Manly men stannade vid en marknad just i början på walken när det var godare att gå runt där och prova nougat istället för att gå en hel dag. En trevlig marknadsdag! 
 
Söndagen en väldigt planerad dag från början men inte alls när vår valsafari blev inställd så då tänkte vi att vi allt skulle göra dendär walken istället. Vi började med att gå över Harbour bridge, riktigt fint med det fina och faktiskt varma vädret. Vi gick 4 timmar mot Manley men sedan fick det vara nog, Inte så fint mest en massa stad så vi avslutade med en picknick och tog bussen tillbaka till centrum. Där mötte vi upp med Josis, som jag gick med, kompisar och hade en sjukt rolig kväll.
 
 
 
Jag och en abourgin som umgås
 
Fick se när de gjorde godis på vår marknads eller "prova-godis" dag 
 
Gjorde som pappa brukar göra, köpte en present till barnen för att själv kunna leka med den. Lera är fortfarande svinkul!
 
Juste! En tidig misommar har ju gått av stapeln också. Den firades hemma hos oss med famlijens svenk-australienska vänner och massa god mat.
 
 Mumma
 
Har även klarat av ett mer eller mindre två dygns filmmarathon med dessa fina. Vivian och Emmi 
 
Tack och hej vi syns snart moder svea! 
 
 
 
 

Oväntad helg

Publicerad 2013-06-02 14:02:00 i Allmänt

Helgens aktivitet som vi sett fram emot i flera veckor bestod av en campingtur till Blue Mountains.Jag blev väldigt tagen av stället förra gången jag var där och ville absolut göra om det igen. Sist vi var där gick vi dagsturer, den spännande idén som ploppade upp i huvudet var självklart att åka dit med ett tält för att kunna komma ännu längre bort, få ett ännu mer spännande äventyr och få se ännu mer fina saker. Eftersom två andra tjejer var intresserade av min idé, eller iaf av att fara till blue mountains, började vi planera, leta utrustning och låna tält av grannen. 
 
I veckan blev en av tjejerna sjuk och sängliggandes, jag och Jenny beslöt oss för att genomföra vad vi planerat ändå. Vi kollade även upp vädret som inte såg lika strålande ut som önskat men som ändock såg helt okej ut. 
 
Alarmet ställdes på 05:30 lördag morgon och efter sista packningen var avklarad kom vi äntligen iväg vid 07.30 istället för 06:45 som tänkt.. När vi väl rullade iväg gick allt smidigt hela vägen till informationscentret där vi frågade om lite tips på tracks, kartor etc. Eftersom vi började inse att en vandring med all packning skulle bli alldeles för tung särskillt eftersom Jenny hade en liten rygga och jag en väldigt stor plus ett tält, så beslutade vi oss för att köra till en campingplats, slå upp tältet och sedan börja vandra.
 
Vi vandrade längelänge efter en väg, frågade en bil och ett café efter vägen till vårt tracks början, men när vi inte hade hittat början efter två timmars promenad så började vi inse att vi måste ha stannat på fel camping och att de vi frågade måste ha trott att vi åkte bil inte att vi gick. Vi liftade tillbaka till våran bil med en kvinna från området som förklarade att våra aningar stämde och packade sedan ihop allt för att köra till rätt camping som låg vid trackets början (som det såg ut på kartan). Vi klev på tracket kl 14 och innan vi var tillbaka var det kolsvart ute. Tur att pannlampan och nödfrukterna var nerpackade.
 
Vi satte upp tältet i mörkret, käkade en kall middag och gjorde oss sedan redo för natten, kl 20:15 var vi nerbäddade i varsinn sovsäck och John smög sakta in i tältet. kl 22 vaknade vi av regnet och sedan spöregnade det hela natten, hela morgonen och hela dagen efter. Vi vaknade hyffsat torra eller rätt blöta och det kändes tungt att leta reda på dagens track. Vi beslöt oss ändå för att det var överkomligt att vara blöt i 2,5 timmar om vi redan lagt ner all denna möda på helgen, så vi vandrade "Grand Cannyon" vilket vi var mycket nöjdare med än promenaden dagen innan trots allt regn.
 
 
Vi hittade en kul men äcklig hängbro, kändes som att den skulle tippa när vi gick på den..
 
 
Vädret bjöd oss på en lite kortare utsikt än förväntat, dock fint ändå.
 
 
Vi var rätt mycket blötare på dag nr 2, men vi gick ett bra mycket finare, grönare och fuktigare track då också. Tillhör man den delen av befolkningen som älskar blöt lövskog så gör man. Då är Blue Mountains = <3
 
 
Vi fann några skydd mot regnet på vår vandring. 

Om

Min profilbild

Moa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela